15 november 2017

Vandaag rijden we via een andere gate het Murchison Falls NP binnen, … de weg naar Tangi Gate staat onder water … en we hebben geen goed zicht op de staat van de weg na het bruggetje … helaas moeten we hiervoor 50 km omrijden (enkel richting) … maar het zij zo …

Eens binnen zien we al snel heel wat bokjes … vooral de Oegandeese Kob is talrijk aanwezig …

Het Coke’s hartebeest laat zich ook goed zien … toch een rare bok vind ik …


Murchison Fall NP is wel een heel mooi park … ik heb hier een Jurassic park gevoel …

We zien ook wel heel veel giraffen … de Rotschild giraf …

ook een aantal bijzondere vogels, namelijk de Red Bisschops en de gekroonde kraanvogel (nationale vogel) ….

Hyena crossing the road ….

Buffels die een modderbadje nemen …

Wanneer we aan de Nijl komen, zien we een grote wereldbol staan … Ozze Patrick duidt Oeganda aan …ik ons Belgenlandje

Hier nemen we de ferry naar de overkant …

op het moment dat we er aan komen, vaart te ferry naar onze kant Wanneer de ferry aan onze kant aanmeert en de wagens van de overkant er af zijn, kan Dirk het busje er oprijden … Als iedereen er op staat, gaat de ferry weer naar de overkant … vlotjes, vlotjes … het is ondertussen wel bloedheet

We nuttigen een lekkere lunch in Red Chili …

… daarna schepen we in voor een bootsafari van 3 uur op de Nijl richting de Murchinson Falls …

Aan het water zijn er meestal wel vogels en beestjes te zien … veel hippo’s in het water …
Olifanten die een kijkje komen nemen … een visarend,

verschillende soorten reigers,

rode bee-eaters aan de rotsen …

en op de kant liggen 3 joekels van krokodillen … en dan doemen de watervallen op … vanop een afstand kunnen we dit natuurwonder rustig bekijken … ik had deze waterval al eens gezien, maar het blijft indrukwekkend … Nadien varen we in een versneld tempo (een klein uurtje) terug naar het haventje … we worden aan de overkant afgezet, waar Dirk op ons staat te wachten … al gamedrivend verlaten we het park … door de rook in de lucht krijgt het ondergaan van de zon wel een speciaal effect …. Mooi om deze dag met af te sluiten …