14 november 2017

Vandaag al vroeg op weg voor een ritje van 450 km, gelukkig zo goed als overal verharde en goed berijdbare wegen … naar Pakwach aan the Nord Bank of the Nile …

Onderweg hebben we afscheid genomen van Zaina en haar afgezet in het dorpje waar zij woont … Het was een fijn weer zien …

Na de lunch (onderweg) zijn we gestopt bij Ziwa Rhino Sanctuary (speciaal voor ozze Pat e, zijn favorietekes …) hier wordt er gekweekt met neushoorns, met de bedoeling om deze terug vrij te kunnen laten in de natuur … De neushoorns waren uitgeroeid in Oeganda … Momenteel zijn er 21 neushoorns, als ze aan 30 zitten gaan ze geleidelijk aan neushoorns uitzetten in bepaalde parken …

We hebben er onder begeleiding van ranger Edward een rhinowalk gedaan … we hebben oog in oog gestaan met een mama rhino Malaika en haar kalfje Noëlle, dat vorig jaar op 2de Kerstdag werd geboren …

We mogen heel dichtbij … best we een beetje eng … maar Edward houdt het goed in de gaten … er zijn ook nog wel 2 volgers in buurt … deze rangers volgen de rhino’s 24/7 … en leren zo de lichaamstaal van deze geweldige beesten …

Enkele beelden van onderweg naar Allelujah Guesthouse ….
Net voor het donker wordt komen we toe in Pakwach … We hebben ook gezien dat het weggetje dat we morgen moeten nemen om Murchison Falls NP binnen te rijden, onder water staat … mmm … dan zullen we een andere ingang moeten nemen …

maar dat is voor morgen …