21 november 2017

Vandaag op 6.15 uur koffietje drinken, en dan op weg Ochtend stond heeft goud in de mond … het gouden uurtje … het opkomen van de zon

… aja, Ranger Ededda nog oppikken en dan gaan we gamedriven in QE NP …

De coucal warmt zich lekker op in het zonnetje …. Olifanten … best een grote kudde Waterbokjes mannetje en vrouwtje De long crested eagle De black-bellied custard De Oegandeese Kob

Het is een zeer mooi en ruim park … we zien heel veel olifanten, buffels en de Oegandeese Kob is weer goed vertegenwoordigd …. Pat en ik zijn op gebied van wildlife al flink verwent geweest door in het Kruger Park al vele dagen te hebben rondgereden … dus voor ons is het een beetje mager … aan het meer staan er ook allerlei souvenierkraampjes … Pat koopt een originele flesopener … ik heb 6 gekleurde mini stenen olifantjes gekocht … de zon heeft moeite om door het wolkendek te geraken … Leeuwen worden er uiteindelijk gespot, van ver in een grote soort cactusboom … daar moet je maar willen inliggen, … raar om dit te zien, door de verrekijker …
Er staat een ranger in de buurt die er voor zorgt dat we niet dichterbij kunnen rijden, helaas, mits betaling van 50$ per persoon wil hij het wel door de vingers zien … neen bedankt … 40$ entree is ruim voldoende.

Even ter verduidelijking: Blijkbaar is het de regel dat je onder begeleiding off-track kan/mag rijden, maar dat kost je 50$ per persoon extra. Op het moment dat we bij die ranger kwamen (en wij hadden ook al betaald voor een gids die bij ons in de wagen zat), wisten we dat niet, het was ons vooraf niet verteld, waardoor we het gevoel hebben gekregen dat als we op dat moment 50 $ p.p. betaalden, we alsnog het weggetje tot aan de leeuwen mochten volgen (vandaar het ‘door de vingers zien’). Hiermee willen we niet zeggen dat rangers om te kopen zijn. Het gaf gewoon een raar gevoel!Een jonge Augur Buzzard … denk ik

De African Wattled Plover …

Na de lunch met een korte siësta, gaan we in de namiddag terug een gamedrive maken …Al vrij snel kunnen we opnieuw een leeuw in de cactusboom spotten … gelukkig is het deze keer wel dichterbij … verder zien we nog wel wat bokjes … maar niet zo heel veelZo mooi als we vanmorgen de dag begonnen zijn, zo mooi is de zonsondergang om af te sluiten …