20 november 2017

Vanmorgen werd er opnieuw koffie geserveerd aan de tent …

Na het ontbijt rijden we naar Katwe … voor de Salt Lake Tour …

Onderweg kruist deze reus onze weg … te bedenken dat er hier ook gewoon mensen rondlopen want het is vlakbij het dorpje Katwe …

Wanneer we toekomen in Katwe, pikken we onze gids Richardson op … en de eerste halte is aan een meer waar heel wat watervogels zitten … onder andere ook een 20-tal flamingo’s …

In Lake Katwe wordt het zout dat van de boorden van het meertje is gewonnen, wordt gezien als het beste in Oeganda … … Hier wordt nog op zeer primitieve manier zout gewonnen … Richardson, onze gids probeert het allemaal zo duidelijk mogelijk uit te leggen … tot slot geeft hij ons een heel klein stukje rotszout …

Voor dat we de bootsafari doen op de Kazinga Channel hebben we eerst nog een lunch …Dit is een mooie plek om te lunchen … Steven, deze is voor Elise, hopelijk kijkt ze van uit de hemel mee naar dit mooi avontuur …

Om 15 uur gaat onze boot … er zijn heel veel toeristen … de ene boot zit al overvol … als we toekomen, willen ze ons er ook nog opzetten, maar gelukkig grijpt Dirk hier in … Hij maakt de verantwoordelijken duidelijk dat het onverantwoord is om zoveel volk op één boot te zetten, … en daarbij, je moet reserveren voor deze boottrip, dus ze kunnen weten dat er eigenlijk 2 boten nodig zijn …

Eindelijk vertrekt de overvolle boot op weg, en wij vertrekken 10 minuten later met slechts 8 personen op de boot … ook deze bootsafari is de moeite waard … we krijgen weer heel wat watervogels te zien … krokodil, buffels, hippo’s … en dan plots zien we 2 rangers op de kant zitten en een beetje verder staat een man met een geweer in de bush … blijkbaar is de buffel die half op de kant ligt, gewond en de man met het geweer is een veearts die de buffel probeert te verdoven om deze te kunnen verzorgen … oef …

We varen ook nog voorbij een vissersdorpje … en wanneer we aan het einde van het kanaal zijn, daar waar Lake Edward begint, keren we terug en zien we ineens allemaal vissersbootjes richting Lake Edward roeien … de mannen gaan vissen …

We keren rustig terug naar het haventje, waar dirk ons opnieuw oppikt en rijden terug richting Bush Lodge …

Opnieuw wordt er ons een 4-gangenmenu geserveerd, deze keer in openlucht rond een kampvuur, gezellig, overaal lantaarntjes …

En wanneer we naar onze tent wandelen, in het donker, wandelt er iemand mee, voor het geval we een grazende hippo zouden tegen komen … spannend … slaapwel